Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako dopriať deťom zdravé sedenie?

reklama:
Ako dopriať deťom zdravé sedenie?

Deti v škole strávia približne štyri až šesť hodín, no ani po príchode domov nie sú oslobodené od školských povinností. S tým sa spája dlhšie sedenie a namáhanie tela striedavo pri písaní a čítaní. Takýto tlak je vyvíjaný na študujúcu mládež, ktorá netúži po inom, než po zdravom písacom stole. Dnes vám predstavíme výhody výškovo nastaviteľných stolov a ich použitie v praxi!

Prečo práve nastaviteľný stôl

Deti rastú pred našimi očami, čím sa menia nároky na ergonómiu tela za stolom. Vždy má ísť o minimálnu záťaž pre hornú oblasť chrbtice a o rešpektovanie prirodzeného zakrivenia. Okrem opierky chrbta prihliadame na polohovanie rúk a predlaktí, či na umiestnenie celých chodidiel na podlahe.

Zdravé sedenie podporujeme najmä správnou výškou stola. Tú nemožno zovšeobecniť, keďže každé dieťa je iné. Najlepší komfort získa za nastaviteľným stolom s polohovaním v rozmedzí 55 – 89 cm. Samozrejme, staršej mládeži poskytneme rozsiahlejšie polohovanie cca 100 – 190 cm pri robustnej a stabilnej konštrukcii rastúceho stola.

Nastaviteľný stôl myslí na bezpečie všetkých detí

Najmä pri tých najmenších sú dôležité zaoblené hrany a praktické držiaky na umiestnenie školských tašiek. O bezpečnosť sa neobávame, ani keď stôl obsluhujú sami. Výškovo nastaviteľné stoly majú k dispozícii protikolízny systém a jednoduchý ovládač na zdvih alebo zníženie do požadovanej polohy. Ide o intuitívne ovládanie pomocou jedného z dvoch tlačidiel, čo dnes hravo zvládnu aj najmenší.

Aké sú možnosti na trhu

Je pravdou, že výber nastaviteľných modelov je obmedzenejší než klasických písacích stolov. To však neznamená, že sú výrazne limitované. Práve naopak – stále sa zlepšujú a rozširujú svoje možnosti. Tak si môžeme dopriať napríklad aj ergonomický stôl na mieru od firmy Liftor už do 24 hodín. Ide o univerzálne detské, kancelárske, pracovné či herné stoly, ktorých možnosti polohovania vyhovujú nielen starším deťom, ale aj dospelým.

(U/PR), zdroj obrázku: EZ-Stock Studio / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. februára 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.