Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako sa správne starať o pleť počas zimy?

reklama:
Ako sa správne starať o pleť počas zimy?

Aj keď sa zima zatiaľ ešte naplno neprejavila, naša pokožka už trpí. Chladné zimné rána, silný vietor, výkyvy teplôt, ale aj nesprávna starostlivosť našu pokožku evidentne ničia. Ako sa ale správne starať o pleť počas zimy?

Používajte kvalitné pleťové krémy

Hydratácia pokožky je počas zimy veľmi dôležitá. Odporúčame vám preto nepodceniť hydratáciu pokožky v zimných mesiacoch. V prípade, že podceníte hydratáciu pokožky, vaša pokožka sa začne extrémne vysúšať, začnú sa tvoriť šupinky a začnete pociťovať mierne svrbenie.

Čo sa týka pokožky na tvári, výber hydratačných krémov prispôsobujte typu pleti. Iné krémy budú kupovať ženy so zmiešanou pokožkou a iné zase s mastnou a citlivou pokožkou. Suchá pleť potrebuje hutnejšie krémy s kvalitnými prírodnými zložkami a pleťové oleje, ktoré bránia strate vlhkosti a vysúšaniu pokožky. Citlivá pleť zase potrebuje prírodné (bio) oleje, ktoré pokožku nedráždia. Sú totiž bez parfumácie, ktorá robí citlivej pokožke najväčšie problémy. Kupujte si preto kvalitné pleťové krémy vhodné na váš typ pokožky a ideálne každý večer po kúpeli si ponatierajte pokožku na celom tele. Zamerajte sa predovšetkým na tvár, chodidlá, dlane a krk.

Kúpte si a používajte prírodné bio oleje

Vaša pleť potrebuje aj dôkladnú výživu a tú mu poskytnú kvalitné prírodné bio oleje. Na tvár odporúčame kvalitný šípkový a argánový organický za studena lisovaný olej. Odporúčame vám ich nanášať vždy večer po odlíčení. Pleť tak dokonale hydratujete a predídete tak extrémnemu vysúšaniu počas zimy. Nezabúdajte ani na pokožku v blízkosti očí. Na tú vám odporúčame kvalitné očné krémy.

Okrem šípkového a argánového oleja sa odporúčajú konopné, marhuľové a mandľové oleje. Tieto oleje posilňujú elasticitu pokožky, zabraňujú starnutiu kožným buniek, udržiavajú vodu v pokožke a hlavne zjemňujú pokožku. Niektoré organické za studena lisované oleje sú vhodné aj na pokožku, ktorú trápi akné, či kožné choroby, ako napríklad lupienka, odborne nazývaná aj ako psoriáza.

(Ukulele/PR)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. decembra 2019

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.