Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čo nesmie chýbať v detskej izbe

reklama:
Čo nesmie chýbať v detskej izbe

Každý rodič sa snaží zariadiť kráľovstvo svojej ratolesti čo najlepšie. Tak, aby sa tam dieťa dobre cítilo, a zároveň aby malo všetko, čo potrebuje. Čo v detskej izbe určite nesmie chýbať? Na čo pri zariaďovaní nezabudnúť?

  1. 1) Posteľ a kvalitný matrac

Pre správny vývoj dieťaťa je nesmierne dôležitý spánok. Preto rozhodne nepodceňujte výber matraca. Pre zdravý rast kostí je ideálny skôr pevnejší, so strednou tvrdosťou. U tínedžerov už môžete uprednostniť tuhšie matrace, zohľadňujte však aj polohu, v ktorej spia – ak na boku, zvoľte trochu mäkší, ak na chrbte či na bruchu, skôr tvrdší. Rozmery matraca prispôsobte rozmerom detskej postieľky.

  1. 2) Písací stôl

U školákov nutnosť, u mladších detí vhodná súčasť izby. Ideálne by mal byť písací stolík byť pri okne, aby malo cez deň vaše dieťa dostatok prirodzeného svetla pre robenie domácich úloh. Dávajte pozor na jeho orientáciu – svetlo by pri písaní a čítaní malo dopadať buď priamo spredu, alebo z opačného boku, než je ruka, ktorou vaša ratolesť píše. To znamená u ľavákov sprava a u pravákov zľava.

  1. 3) Stolička

Samozrejmá súčasť písacieho stola. Neexperimentujte s fit loptami či inými pohyblivými stoličkami – sedenie na nich môže byť pre dieťa dlhodobo namáhavé. Pokiaľ netrávi za písacím stolom hodiny denne, sedí správne, má dostatok pohybu a správny matrac, nemusíte sa o jeho chrbticu obávať. Pre kvalitné a hravé detské stoličky pozrite napríklad eshop mt-nabytok.sk. Zlaďte písací stôl a detské stoličky a vaše dieťa sa bude tešiť na robenie domácich úloh.

  1. 4) Stolná lampa

Kvalitná stolná lampa na správnej strane písacieho stola je nevyhnutná podmienka pre zdravé oči vášho syna či dcéry. Centrálne stropné svietidlo pre písanie a čítanie nie je dostačujúce – školák si pri týchto činnostiach cloní buď vlastným telom, alebo knihou. Investujte do stolnej lampy s dostatočne silnou žiarovkou.

  1. 5) Šikovný úložný priestor

Skrine a komody na uloženie bielizne a oblečenia sú samozrejmosťou. Čo ale všetky hračky? Váš potomok ich má najradšej na očiach, najmä ak sú jeho obľúbené, vy uprednostňujete poriadok. Skúste využiť priestor izby k obojstrannej spokojnosti – použite najobľúbenejšie hračky vášho dieťaťa ako dekorácie na poličkách a ostatné skryte napríklad do škatúľ pod posteľou či do skriniek v dosahu vášho najmenšieho. Motivujte ho, nech si ich upratuje sám.

Toto sú najdôležitejšie veci, ktoré by v izbe vášho pokladu nemali chýbať. Dizajn, farba stien, koberce – to všetko je na vašej kreativite a snoch vášho potomka. Nebojte sa popustiť uzdu svojej fantázie.

Foto: Pixabay.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. septembra 2015

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.