Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dovolenka na Slovensku s deťmi: Liptov a okolie ako ideálna destinácia pre aktívnu dovolenku pre celú rodinu

reklama:
Dovolenka na Slovensku s deťmi: Liptov a okolie ako ideálna destinácia pre aktívnu dovolenku pre celú rodinu

Plánujete dovolenku s rodinou a hľadáte ideálnu destináciu? Čo tak vyraziť na Liptov? Táto oblasť ponúka množstvo aktivít pre celú rodinu. Od adrenalínových zážitkov až po relaxáciu v termálnych kúpeľoch a výlety do krásnej prírody. V tomto článku vám prinášame tipy, čo si nenechať ujsť v Liptove s deťmi.

Aquapark Bešeňová

Ide o ideálnu voľbu, pokiaľ sa chcete vyhnúť davom ľudí. Aquapark Bešeňová je obľúbený, pričom je tu o niečo pokojnejšia atmosféra. Avšak najmä v lete ide o populárnu destináciu.

Celkom je tu deväť bazénov, pričom štyri z nich sú naplnené termálnou vodou. Okrem toho sú tu samozrejme aj tobogány a ďalšie atrakcie, napríklad aj vlnobitie. Deti sa tu rozhodne nudiť nebudú. A nielen pre rodičov je pripravené aj wellness centrum, v ktorom nechýbajú saunové rituály a masáže.

Mimo vodného areálu možno potom odporučiť napríklad Bešeňovské travertíny, hrad Likava i samotnú obec, kde nájdete kaštieľ a salaš, kde si môžete kúpiť tradičné syry a ďalšie mliečne výrobky.

Bešeňová ubytovanie ponúka aj priamo v areáli vodného parku, zvoliť však môžete niektoré z dostupného ubytovania v neďalekom okolí.

Aquapark Tatralandia

Oblasť Liptova ponúka aj ďalší aquapark. Tatralandia na Liptove je miestom nekonečnej zábavy a dobrodružstva. Nachádza sa v krásnej krajine a ide o jeden z najväčších termálnych areálov. Malých aj veľkých návštevníkov čakajú rozmanité možnosti vyžitia. Štrnásť bazénov, pričom niektoré z nich sú naplnené morskou a termálnou vodou. Okrem toho na vás tu čaká dvadsaťšesť tobogánov, šmykľaviek aj ďalšie atrakcie.

Pre prípad, že počasie nevyjde podľa vašich predstáv, môžete čas stráviť v časti aquaparku zvanej Tropical Paradise. Tešiť sa môžete na tropické teploty a veľa zábavy v jedinečnom prostredí s rozmanitými atrakciami.

Samozrejme nechýbajú ani možnosti pre odpočinok. Pokiaľ si chcete dopriať aspoň na chvíľku oddych, navštívte wellness centrum, kde nájdete Keltský saunový svet.

A ak hľadáte aj niečo viac ako vodnú zábavu, potom sa ponúka hneď niekoľko zaujímavých miest v okolí. Napríklad turistické trasy na hrebeňoch Nízkych a Západných Tatier, cesty pre cykloturistiku a v neposlednom rade aj pamiatky Liptova.

Ubytovať sa môžete rovno v areaparku – v apartmáne či bungalove, ktoré sú skvele vybavené. Nemusíte toho teda veľmi baliť, avšak odporučiť možno detské papuče. Tie deti môžu využiť pri bazénoch – na bezpečný pohyb po aquaparku, prípadne aj po apartmáne.

ZOOKONTAKT

Ďalším miestom, ktoré by ste si s deťmi nemali nechať ujsť, je kontaktná zoo v Liptovskom Mikuláši neďaleko Tatralandie. Ide o jedinečný zážitok – ratolesti sa môžu so zvieratami zoznámiť zblízka, a to dokonca aj s mláďatami rôznych šeliem. Môžu sa previesť na koňoch, prejsť sa medzi papagájmi, veveričkami či objaviť kúzelnú motýliu záhradu.

Ide o intenzívny zážitok, v zoo vás čaká mnoho zaujímavých druhov zvierat. Dovolenka na Slovensku s deťmi by rozhodne mala zahŕňať návštevu tohto miesta.

Galéria Ilusia

Galéria Ilusia v Liptovskom Mikuláši je bránou do sveta optických klamov, ktorý preverí vaše zmysly. Ide o umelecký zážitok, ktorý si zamilujú deti aj dospelí. Optické ilúzie a 3D maľby sú jednoducho fascinujúce. Ukáže sa, že to, čo vidíte na prvý pohľad, môže byť úplne inak. Možno tak realitu začnete vnímať úplne novým spôsobom.

Návšteva galérie je skvelou voľbou za každého počasia. Môžete tak vyraziť kedykoľvek. Vstup si pritom možno vopred zarezervovať cez online formulár na webe, prípadne aj telefonicky.

Liptov a okolie vás očarí mnohými krásnymi lokalitami. Tento kraj si vás získa – či už hľadáte turistiku, vodné športy s množstvom zábavy alebo netradičné zážitky.

(U/PR), zdroj obrázku: Jaroslav Moravcik / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. apríla 2023

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.