Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Flik Flak: Detské hodinky, ktoré môžete prať

reklama:
Flik Flak: Detské hodinky, ktoré môžete prať

Značka Flik Flak, zameraná na detské hodinky, vznikla v roku 1987. Patrí do obrovskej rodiny Swatch Group, čo je jednoznačným znakom kvality.

Flik a Flak naučia deti chápať čas

Je to prvá značka, ktorá predstavila koncept „učenia času“. Tento koncept bol vyvinutý v spolupráci s detskými psychológmi a odborníkmi na detské vzdelávanie. Pozostáva z postavičiek Flik a Flak, pričom každá má vytvorený akýsi osobný profil, s ktorým sa môžu deti stotožňovať. Flik a Flak sa na vás pozerajú z ciferníka, po ktorom chodia v odlišnom tempe.

„Veľký brat“ Flik je na minútovej ručičke v modrobielych farbách. Ako by povedali deti, keďže je Flik vyšší a starší, môže chodiť rýchlejšie. A preto mu návrat na jeho štartovací bod, trvá iba 60 minút. Postupne sa totiž pohybuje z jedného čísla na druhé – tento presun mu vždy trvá jednu minútu.

Medzitým sa jeho „malá sestra“ tiež presúva medzi číslami, s tým rozdielom, že jej to trvá oveľa dlhšie. Dostať sa na pôvodné miesto jej trvá 12 hodín!

Flik a Flak teda pobehujú po ciferníku a ukazujú na jednotlivé čísla. Učia deti, že najskôr sa hovorí číslo, na ktoré ukazuje Flak (dámy majú prednosť), a až potom nasleduje číslo z vonkajšieho číselného kruhu s hodnotami 0-60.

Prekvapivé vlastnosti hodiniek

Aby mohli byť títo malí dvaja bežci súčasťou akčných detských životov, podstupujú detské hodinky Flik Flak rôzne chemické aj mechanické testy. Hodinky sú vodeodolné, nárazuvzdorné, a keď sú špinavé, pokojne ich môžete oprať v práčke! Stačí ich vložiť do ponožky, pridať k špinavému oblečeniu a dať na 40°.

Pri hre s inými deťmi teda nemusíte neustále dávať pozor, či dieťa hodinky nepoškodí. Môže s nimi skákať do bazéna, hrať sa s loptou, vytvárať pieskové hrady na pieskovisku…

Uľahčenie výberu – vekové kategórie

Čo keď dieťa vyrastie? Môže si vybrať iné hodinky Flik Flak. Existujú tri kategórie podľa veku. Prvou je kategória pre najmenšie deti od 3 do 5 rokov – sú perfektné na pochopenie času ako takého. Dieťa si vie totiž kvôli dvojici Flik a Flak predstaviť, aká dlhá doba prejde za určitý čas.

Druhou možnosťou sú hodinky pre 6-7 ročné deti. Flik a Flak už súčasťou týchto hodiniek nie sú, avšak farebné rozlíšenie je tu stále prítomné (tak ako vo všetkých hodinkách Flik Flak).

Poslednou kategóriou sú hodinky pre deti staršie ako 8 rokov. Svojím vzhľadom už nepripomínajú až taký detský štýl, keďže deti v tomto veku sa radi cítia ako „dospeláci“.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. februára 2014

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.