Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jesenné vône do vášho bytu: spríjemnite si domov difuzérom s esenciálnymi olejmi

reklama:
Jesenné vône do vášho bytu: spríjemnite si domov difuzérom s esenciálnymi olejmi

Jeseň je takmer v polovici, čo nám dokazuje najmä upršané počasie a čoraz studenšie dni. Počas zamračeného dňa je niekedy ťažké cítiť radosť z jesene a z listov popadaných všade naokolo. Existuje jeden spôsob, ktorým si náladu viete zlepšiť aj počas toho najškaredšieho dňa. Je dokázané, že príjemná vôňa vie telo upokojiť a zrelaxovať.

Ako príjemnú vôňu by každý označil niečo iné. Sú však vône, ktoré sa nám špecificky s niečím spájajú. Existuje aj kategória vôní, ktoré si automaticky dokážeme spojiť s ročným obdobím. Napríklad vôňa melónu nám pripomenie leto, zatiaľ čo vôňa medovníkov zase zimu.

Aké sú typické jesenné vône?

  1. Jablko so škoricou

Jablko v kombinácií so škoricou priam kričí slovo „jeseň“. Ak je vonku škaredo, schúľte sa pod deku, vezmite si do ruky knihu a šálku čaju. Následne zapnite jeden z vašich difuzérov a vložte doň olej, ktorý nesie jablkovú vôňu. Uvidíte, že do pár desiatok minút sa budete cítiť oveľa zrelaxovanejšie a radostnejšie.

Na trhu nájdete aj samostatné doTERRA oleje, ktoré ponúkajú aj čisto škoricový olej.

  1. (Ne)štipľavé korenie

Korenisté vône môžu v lete pôsobiť ťažko a vôbec nemusia mať upokojujúci efekt. Avšak na jeseň sú ako stvorené. Ak ste nikdy nevyskúšali vložiť do difuzérov korenistý olej, odporúčame vám skúsiť to práve na jeseň. Možno budete milo prekvapení, keď zistíte, že aj vôňa rôzneho orientálneho korenia sa veľmi hodí k jeseni.

  1. Svieži eukalyptus

Svieža vôňa, ktorá preberie myseľ a človeku sa lepšie dýcha. Reč je o eukalypte, ktorý má niekoľko blahodarných účinkov na náš organizmus. Jeho mentolová vôňa je veľmi príjemná a vhodná pre všetkých, ktorí nie sú nadšencami sladkých vôní. Je dokázané, že eukalyptus pôsobí na horné dýchacie cesty, vďaka čomu sa lepšie dýcha.

(U/PR), zdroj obrázku: PV productions / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 17. októbra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.