Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kam s detičkami počas veľkonočnej sezóny

reklama:
Kam s detičkami počas veľkonočnej sezóny

Už mnoho z nás si zrejme položilo otázku, kam ísť s deťmi počas veľkonočného obdobia? Tento čas je je plný prázdnin a voľna. Nuž, voľných dní je neúrekom, a preto je skutočne škoda ostať doma. Zabaviť naše ratolesti však nemusí byť jednoduché.


Šup s nimi k babičke

Ako prvá pomoc istotne pomôže babička a dedko. Najmä v prípade, ak starí rodičia bývajú ďaleko od domu, najlepšie na dedine. Deti tak majú možnosť napríklad počas Veľkej Noci pričuchnúť k dedinským tradíciám. Dievčatá rozhodne nezostanú suché a nevyšibané a jednoznačne budú mať zážitok. Starkí môžu vnúčatá začleniť aj do niektorých domácich prác, napríklad drobné aktivity na záhradke či pomoc pri starostlivosti o zvieratká.

Dovolenka na horách

Ak túžite po skutočnej dovolenke, choďte sa pozrieť napríklad na krásy Slovenska. Nie je to ďaleko a predsa je na Slovensku tak krásne. Najlepším liekom na pracovný stres sú hory. Na Slovensku je ich neúrekom, a preto máte veľa možností. Ak sa vám pošťastí snehová nádielka, o to lepšie! Neleňošte celý deň vo welnesse a skúste klasické zimné športy ako lyžovanie, korčuľovanie či snowboarding. Kedy je lepší čas na učenie lyžovania než v rannom detstve? Ideálna pre vaše ratolesti bude napríklad aj sánkovačka na Hrebienku či cestovanie lanovkou. Ak patríte k rodičom so staršími deťmi, zvoliť môžete aj menej náročnú túru napríklad na Štrbskom Plese. V tejto oblasti je si z čoho vyberať, navyše trasy sú označené podľa náročnosti, takže presne viete, čo môžete očakávať.

Veľkonočné trhy v zahraničí

Chceli by ste skôr typ na jednodňový výlet, prípadne na pár hodín? Zaierte do blízkeho Rakúska. Pred známym zámkom Schlosshof už onedlho štartujú Veľkonočné trhy. Od 19 do 20. Marca sa môžete tešiť na stánky plné domácky vyrobených remeselných výrobkov a veľkého množstva tradičných dobrôt. 27 a 28 marca vás čaká najlákavejšia atrakcia hľadanie veľkonočných vajíčok pre našich najmenších.

Chystáte sa prežiť prázdniny doma? Zapojte deti do výroby rôznych krásnych vecičiek. Najmä v období jari sa ich dá vyrobiť neúrekom. Je úplne jasné, čo budete zdobiť a vyrábať v období Veľkej Noci.

Mimo nej však môžete skúsiť vyrábať napríklad staré dobré stojany na ceruzky. Stačí vám rolka od toaletného papiera, lepidlo, farebný papier a fixky, flitre či iné ozdôbky. Fantázií sa medze nekladú.

Zdroj foto: pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 19. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.