Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kokosový cukor- zdravšie maškrtenie pre celú rodinu+ recept na Banánový chlieb

reklama:
Kokosový cukor  zdravšie maškrtenie pre celú rodinu+ recept na Banánový chlieb

Aj vaše deti a partner milujú sladké? Najradšej by boli, ak by ste stále niečo vypekali, však? Skúste kokosový cukor.

Výrobky z kokosu sa v poslednej dobe začali objavovať už aj v našich obchodoch. Slovenský trh zaplavili rôzne druhy kokosových výrobkov, ktoré sa dajú použiť či už v zdravej kuchyni alebo v kozmetike. Kokosový olej, kokosová múka, kokosový cukor, mlieko ale aj mladý ešte zelený resp. biely kokos s mladou dužinou, to je prehľad výrobkov, ktoré sú dostupné.

Predstavujú zdravšiu variantu príp. v prípade alergií na lepok či laktózu môžu predstavovať alternatívu vo vašej strave. Kokosové výrobky sú rastlinného pôvodu a obsahujú prospešné látky ako vápnik, vitamín A a C a pod.

Experimentujte a pridajte miesto klasického cukru do koláčov či dezertov kokosový. Má jemnú karamelovú chuť a orieškovú vôňu, vďaka čomu budú vaše dezerty obohatené o novú príchuť. Cukor môžete použiť aj pri príprave čokoládovej polevy na koláč. Skúste napríklad aj náplň do palaciniek, zmiešajte napríklad tvaroh s hrozienkami a kokosovým cukrom.

Skúsiť môžete aj výborný banánový chlieb.

Potrebujeme: ½ šálky kokosovej múky

½ šálky celozrnnej múky

2 väčšie banány

2 vajcia

½ prášku do pečiva (polovica obsahu vrecúška)

1 čl. škorice

¼ šálky kokosového oleja

5 dg nasekaných vlašských orechov

3 pl. Rastlinného mlieka (ovsené, špaldové, mandľové)

1 pl. Kokosového cukru

Postup: Vajcia oddelíme a z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Do druhej nádoby si pripravíme žĺtka, múku, roztlačené (rozmixované) banány, škoricu, cukor, mlieko, olej, prášok do pečiva a všetko zmiešame do jednoliatej konzistencie. Potom pridáme opatrne a zľahka sneh. Môžeme pridať kakao podľa chuti. Ak sa nám zdá, že cesto je príliš riedke, pridáme múku. Ak je naopak príliš husté, pridáme ešte mlieko. Do rozohriatej rúry dáme piecť koláč v hranatej forme na chlieb na 180 stupňov. Pečieme cca 20 minút resp. dovtedy, kým nebude koláč dobre upečený aj vo vnútri.

Ozdobiť môžeme porciou šľahačky, prípadne kokosovým krémom. Ten urobíme jednoducho, konzervu kokosového mlieka vychladíme v mrazničke na pár hodín a potom vyšľaháme.

Výborný ľahký koláčik vhodný aj pri zdravom životnom štýle alebo ako zdravé maškrtenie pre celú rodinu.

Dobrú chuť!

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. marca 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.