Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Návrhy interiérov od Happy Colours!

reklama:
Návrhy interiérov od Happy Colours!

Ak hľadáte „chuť a šťavu“ pre svoj domov, ste na správnej adrese.

​Zameriavame sa na návrhy interiérov a poradenstvo týkajúce sa vhodnej farebnosti a zladenia detailov v interiéri.​

Farby, doplnky a detaily dodávajú každému priestoru osobitosť a jedinečnú atmosféru.​​ Často aj menšie, nenáročné úpravy dokážu priniesť prekvapujúci výsledok.

Chceme, aby naše služby boli dostupné pre každého.​​ Poradíme, pomôžeme a spolu s vami nájdeme farebnosť a štýl, ktoré pristanú práve vám a vášmu domovu.

Izba pre Zuzku – z detskej dievčenská

Zuzka sa rozhodla, že už nie je malá a chce nie detskú, ale dievčenskú izbu. Úplne sama jedného dňa zvesila závesy s pekným, ale detským motívom a priniesla mame do náručia. Bol to jasný signál, že od sľubov treba prejsť k činom. A keďže sa blížili jej ôsme narodeniny, bolo rozhodnuté… Veď veľkáčsku posteľ a skutočný písací stôl už naozaj potrebovala.

Tak sme sa so Zuzkou porozprávali, aby sme ju lepšie spoznali. Zuzka už mala vytvorenú jasnú predstavu o budúcich farbách svojej izby: žltá a tyrkysová! Keďže tieto farby dokonale sadli k jej veselej a tvorivej povahe, ani sme ju nepresviedčali o inej možnosti. Je energická, plná života a spontánna – preto sme sa odvážili ísť do sýtych farieb, ktoré chcela. Vybrali sme teda vhodné odtiene a vymysleli, ako ich použiť. K nim sme ako tretiu farbu pridali ešte červenú na akcentoch – na dodanie energie, ktoré dopĺňajú už len neutrálne tóny dreva na nábytku a podlahe a biely náter na strope. Zuzka je veľmi tvorivá, hudobne aj výtvarne nadaná – spieva, hrá na gitare a veľmi rada kreslí. Z toho úplne prirodzene vyplynul motív, ktorý sme v izbičke použili a aj to, že Zuzku do jeho prípravy zapojíme. Zuzanka je autorkou použitých vtáčikov. Z jej návrhov sme nechali vyrobiť nálepky a vybrali pre ne najvhodnejšie miesta – pousádzali sme ich v izbičke na stenách, na konároch stromov, na dverách, na nábytku. Vtáčiky zľahka navodzujú spolu s notami hudobný motív.

Zuzkina izba sa nachádza v podkroví rodinného domu. Je to najmenšia izbička v dome a nutne sme ju potrebovali opticky zväčšiť. Tyrkysovomodrá je na to ideálna, ale keďže sme nechceli, aby izba pôsobila chladne, hľadali sme a úspešne aj našli spôsob, ako ju pretepliť žltou. Celá jedna stena dostala sýto žltý náter, ktorý sa plynule “prelial” do bočných stien v podobe štylizovaných stromov s veľkými oblúkmi pre zmäkčenie, konárikmi a lístočkami. Toto preklenutie spôsobilo, že izba dnes vyzerá omnoho širšia než v skutočnosti je. Rôzne pozalamovaný strop, ktorý kopíruje zalomenie strešného vikiera sme chceli odľahčiť a opticky potlačiť. Podarilo sa: nátery stien sme jednoducho výrazne znížili a ukončili nenásilnou vlnovkou voľne sa vinúcou popod nerovnomerný strop. Aj táto úprava spôsobila, že izba nepôsobí tak stiesnene a celý priestor pôsobí prívetivo a “mäkko”.

Keďže rozpočet na úpravy bol obmedzený, použili sme všetok nábytok, čo sa použiť dal. Dokupovali sa len skutočne potrebné veci: veľká posteľ s matracom a roštom, písací stôl, koberec a zopár doplnkov, ktoré podporili zvolenú farebnú paletu. Skriňu a komodu, ktorú už Zuzka mala sme začlenili do izbičky. Rozmiestnenie nábytku sme vymysleli úplne inak, ako ho pôvodne mala. Nové usporiadanie prispelo k zútulneniu izbičky a tiež k jej optickému rozšíreniu. Na stenu pribudlo ako praktický, ale tiež výtvarný prvok oválne zrkadlo – veď každá slečna jedno poriadne potrebuje. Pôvodné spustené stropné svietidlo zbytočne prekážalo – nahradili sme ho vhodnejším typom. Písací stôl sme doplnili o mobilný kontajner, ktorý sa dá podľa potreby presunúť. A k stolu sme pridali ďalšiu stoličku pre prípadnú návštevu…

Veľmi sa tešíme, že Zuzka je s výsledkom nadmieru spokojná a zmenu privítala s veľkým nadšením.

Ako sme nakupovali

Keď sme sa už rozhodli pre konkrétne farby a ich odtiene, spočítali sme plochy stien a vybrali sa do špecializovanej predajne, kde nám poradili ohľadne typu a potrebného množstva farieb. Na chvíľu nás zmiatlo osvetlenie v predajni farieb, pod ktorým vyzerali nami vybrané farby celkom inak… určite preto odporúčame so vzorkovníkom farieb vyjsť na denné svetlo. V predajni sme si tiež nakúpili maliarske pásky, štetce a valčeky.

Ako sme maľovali

Najprv sme bielou farbou „znížili“ líniu stropu – na steny sme namaľovali pozdĺž stropu plynulý biely pás asi 30 cm vysoký. Po presušení bielej farby sme maliarskou páskou vymedzili farebné plochy. Najprv sme si ohraničili predel medzi bielou farbou precházdajúcou zo stropu na steny a budúcimi plochami tyrkasovej a žltej. Líniu stropu sme pri tom „nekopírovali“ pravidelne, ale naopak vo voľných vlnách.

Páskou sme si tiež naznačili okraje stromov – zvislú hranicu medzi žltými a tyrkysovými plochami. Maliarskou páskou sme kvôli ochrane oblepili všetky hrany okien, dverí, podlahových líšt a elektrických zásuviek a vypínačov.

Potom sme naniesli maliarskym valčekom postupne 2 vrstvy tyrkysovej farby. Po jej presušení sme odstránili pásky naznačujúce zvislú hranicu stromov a nalepili sme nové, už cez okraje tyrkysových plôch. Následne sme naniesli 2 vrstvy žltej farby. Po jej presušení sme odstránili maliarsku pásku a priestor dobre vyčistili.

Na celkom usušené tyrkysové plochy sme neskôr štetcom domaľovali konáre a listy stromov – tiež v 2 vrstvách. Príjemne nás prekvapilo, ako pri ich maľovaní dobre prekryla svetlejšia žltá farba tmavšiu tyrkysovú. Nakoniec sme žltou farbou namaľovali štetcom „slniečkovú“ machuľku na strop – podklad pod jednoduché stropné svietidlo.

S farbami sa nám výborne pracovalo, milo nás prekvapila ich dobrá krycia schopnosť a praktická konzistencia.

Niečo o nás

Martina

farby majú zvláštnu moc. Fascinujú ma. Ich energia, posolstvo, schopnosť meniť svet a dávať mu tvár. Láska k farbám vyústila do prirodzeného záveru: prinášať ich ľuďom do života. Do ich domovov, na miesta najdôležitejšie na svete.

Zuzana

Trendy prichádzajú a odchádzajú – my ostávame. Verím, že nič nepokazíme, keď sa riadime svojimi pocitmi. Ak pritom aj porušíme zaužívané pravidlá, môžu vzniknúť zaujímavé originály…

Viac informácií na:
+421 905 455 735; +421 915 381 383 alebo www.happycolours.sk
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 4. februára 2014

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.