Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nezabudnite po poslednom kosení zazimovať kosačku

reklama:
Nezabudnite po poslednom kosení zazimovať kosačku

Máte doma záhradu či aspoň malý dvor? Potom ste určite od jari do jesene využívali kosačku aj dvakrát za dva týždne. Tráva rastie veľmi rýchlo a je potrebné ju pravidelne kosiť. Počas zimy tráva rastie veľmi pomaly, takže počas zimných mesiacov kosačku nepotrebujete. Aké špeciálne zazimovanie si vyžaduje kosačka?

Vašu kosačku ste využívali niekoľko mesiacov. Pozrite si dobre predpoveď počasia a naplánujte si ešte poslednú kosbu predtým, ako kosačku zatvoríte v garáži alebo v záhradnom domčeku. Po poslednej kosbe skúste venovať kosačke viac ako len pár minút starostlivosti. Zaslúži si to, nie?

1. Vyprázdnite nádrž kosačky

Prvým krokom zazimovania kosačky je, že z kosačky vyprázdnite palivo. Ani počas teplých mesiacov by v kosačke nemalo ostať voľné palivo, v žiadnom prípade počas zimy. Samotnú nádrž sa vám asi nepodarí celkom vyčistiť, avšak zamerajte sa najmä na to, aby v kosačke neostal žiadny zvyšný benzín.

2. Vyberte batériu, akumulátor môžete nechať

Ak máte praktickú aku kosačku, tak druhým krokom je vybratie batérie. Batériu opatrne vyberte, očistite a uložte ju na miesto, kde sa vlhkosť nedostane. Akumulátoru nevadí chlad, avšak mala by byť plne nabitá.

3. Vyčistite celú kosačku

Prezrite si celú kosačku z každej strany. Odstráňte zaschnutú a zalepenú trávu, dajte preč nalepené lístie. Vyberte si vhodný čistiaci prostriedok a celú kosačku vyčistite. Použiť môžete aj špeciálny postrek, ktorý je určený na to, aby zabránil zhrdzaveniu.

4. Nájdite vhodné miesto na zazimovanie kosačky

Kosačku by ste mali uložiť na suché miesto, kde sa k nej nedostane mráz. Najlepšie spravíte, ak ju dáte na miesto, kde sa teplota pohybuje okolo 10 – 12. Príkladom môže byť pivnica alebo garáž. Posledná rada je, aby ste kosačku nechali v prirodzenej polohe – na zemi. Nezdvíhajte ju, ani ju nijako neopierajte o stenu.

(U/PR), zdroj obrázku: Ozgur Coskun / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 28. novembra 2022

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.