Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prvé mesiace s bábätkom, čo všetko doma musíte mať?

reklama:
Prvé mesiace s bábätkom, čo všetko doma musíte mať?

Prvé mesiace sú tým časom, kedy si nie sme isté čo sa môže a čo nie. Najmä ak sme prvorodičky môžeme byť prirodzene trochu zmätené, čo sa starostlivosti o dieťatko týka.

Už vieme, akú veľkosť oblečenia naše bábätko má, a preto vieme čo nakúpiť. Pripravte sa na to, že oblečenie o chvíľu nebude použiteľné, lebo malé deti rýchlo rastú. Nekupujte preto príliš do zásoby. Nakupujte s rozumom a to tak, aby ste to využili. Potrebujete body na zapínanie zospodu. S takými sa ľahko manipuluje pri prebaľovaní. Okrem toho samozrejme potrebujete dupačky, súpravy teplákov a bundičky, svetríky, kabátiky. Radšej naobliekať ako nie, ale to zistíte aj sama z vlastnej skúsenosti. Potrebujete aj čapičky, ponožky aj hrubé aj tenšie. Decká tielka pod oblečenie sú tiež na nezaplatenie. Nezabudnite aj na pyžamká, podbradníky, detský príbor, detský riad a deky.

Samozrejmosťou sú bavlnené plienky ale aj tie jednorázové.

Nakúpiť treba postieľku s celým vybavením, zopár hračiek, možno CD s uspávankami alebo audio rozprávkami. Nad postieľku sa dá zavesiť uspávací kolotoč, no niektoré deti skôr rozptýli než uspáva. Kočík vám treba podľa možnosti zimný aj letný (v ktorom bude dieťa sedieť pripútané a vidieť okolo seba, v takom však sedia už staršie deti, ktoré vedia sedieť).

Pokiaľ ide o kozmetiku, to vám už poradí pediater. Potrebovať zrejme budete niečo na zapareniny ako púder či rôzne druhy liečivých mastí. Samozrejme stačí jedna, to už treba odskúšať. Niekedy sa dá raz za čas telo nakrémovať detským olejom. Kozmetiku na umývanie začnete reálne používať až za pár mesiacov. Prať môžete v mydlových vločkách alebo hypoalergénnom detskom prášku.

Hodia sa vám veci ako vankúš na kojenie, odsávačka hlienov, sterilizátor flašiek, parný hrniec, mixér, fľašky, cumlíky. Takisto sa vám hodia rôzne knihy o príprave pokrmov pre najmenších ako aj príručky v rodičovstve a vývoji batoliat. Samozrejme je dôležité konzultovať vývoj s pediatrom, ale ako prvá pomoc pomôžu rady z rodiny a takéto príručky.

Všetko konzultujte s lekárom, prvé roky života sú najdôležitejšie.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 3. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.