Sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde! Urobte si s nami chutné pesto.

Je veľmi zdravý, antibakteriálny a mimoriadne chutný. Ak viete, ako vyzerá a dokážete si ho sami nazbierať, nič vám nebráni urobiť si chutné cesnakové hody. Pozor na zámenu s konvalinkovými listami!
Overeným spôsobom na zistenie, či skutočne ide o medvedí cesnak, by malo byť pošúchanie listov medzi prstami. Z medvedieho cesnaku sa uvoľní krásna cesnaková vôňa. Je samozrejmé, že sa používajú veľké zelené listy.
Medvedí cesnak prečisťuje organizmus a pomáha udržiavať optimálnu hladinu cholesterolu. Navyše je dobrý pre ľudí s urologickými problémami, pretože čistí obličky. Manipulácia s ním je veľmi jednoduchá. Dá sa použiť čerstvý, kedy je jeho sila a chuť najvýraznejšia. Samozrejme, môžete ho aj zamraziť a kedykoľvek hoc aj v zime vybrať a použiť. Môžete ho konzervovať v oleji alebo urobiť z neho pesto, čím vydrží tiež celkom dlhý čas. Musíte ho však udržiavať na suchom a chladnom mieste. Pripravili sme pre vás známy recept na pesto. Pripravíte si ho jednoducho, za pár minút. Recept na pesto: Potrebujeme: -5 pl. Lyžíc oleja (olivový, kokosový, iný rastlinný) -Medvedí cesnak (množstvo si zvolíme podľa toho, akú konzistenciu preferujeme a tiež silu cesnakovej chute) -Soľ, korenie (podľa chuti) -Ľubovoľné sú oriešky napr. píniové, vlašské., ak máte radi vyrovnané chute pridajte citrónovú šťavu Postup: Všetko spolu nadrobno rozmixujeme a pridáme olej. Miešame kým nevznikne jednoliata konzistencia. Pesto môžete dať na cestoviny, do omáčok, či do dressingov. Môžete ho taktiež zamiešať do masla a vytvoriť tak chutnú nátierku, ktorá bude istotne chutiť aj vašim manželom a ratolestiam. Dobrú chuť! Foto: Pixabay.comAutor: Katarína V.