Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Teplota u detí zmizne počas 5 minút. Stačí poznať pár metód

reklama:
Teplota u detí zmizne počas 5 minút. Stačí poznať pár metód

Máte deti, ktoré často trápia vysoká horúčka? Nechcete ich zbytočne zaťažovať lieky na zníženie teploty? Viete, ako účinne zraziť teplotu bez použitia liekov? Dnes sme si pre vás pripravili zopár jednoduchých trikov, s ktorými sa vám to rozhodne podarí počas 5 minút. Nebudete tak musieť panikáriť a rýchlo volať doktora alebo dávať deťom silné lieky. S týmito efektívnymi metódami sa s horúčkou vašich detí rýchlo vysporiadate.

Rýchle spôsoby zníženie horúčky

Horúčka môže byť známkou veľkých problémov, a preto je dobré ju nikdy nebrať na ľahkú váhu. Ak ste doma a horúčka sa rapídne zvýši, určite je dobré k lekárovi zájsť. Ak ste však na dovolenke, na výlete alebo sa horúčka zvýši len ľahko, nie je dôvod panikáriť. Tieto spôsoby vám pomôžu horúčku rýchlo znížiť na čas nevyhnutne potrebný, pre zabezpečenie ďalšej lekárskej starostlivosti. Vyskúšajte tieto rýchle domáce prostriedky kedykoľvek sa horúčka objaví a zrazte ju nadol behom 5 minút.

Zemiak a brandy

Niektorí už možno počuli o tom, že horúčku dokážu znížiť rapídne zemiaky. Vezmite si pár zemiakov, umyte je, olúpte ich a nakrájajte na plátky. Plátky potom dajte na holá chodidlá vášho dieťaťa a navlečte im bavlnenou ponožku. Ponožku nechajte dieťaťu na nohe po celú noc a horúčka sa určite zníži.

Ďalším spôsobom je kombinácia vody a brandy. Tu si pripravte zmes zo šálky brandy a šálky vody. Do tejto zmesi namočte gázu alebo obväz, a opäť ju umiestnite na chodidlá dieťaťa. Omotajte ju okolo alebo nasaďte ponožku na celú noc.

ľadový obklad

Ďalšou zaujímavou metódou, ktorá rozhodne funguje je, použitie studeného oblečenie alebo chladného zábalu. Látku navlhčite do ľadovou vodou a položte ju na čelo dieťaťa. Použite na to vreckovku alebo nejaký bezpečný handričku. Horúčka rýchlo klesne a dieťaťu sa uľaví. Dopĺňajte množstvo tekutín alebo vyskúšajte teplú sprchu. Metódy môžete aplikovať samozrejme aj na sebe, fungujú vždy.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. mája 2021

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.