Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vonku dážď, vnútri nuda. 5 aktivít, pri ktorých sa nebudete nudiť

reklama:
Vonku dážď, vnútri nuda. 5 aktivít, pri ktorých sa nebudete nudiť

V týchto dňoch je naozaj vonku upršané počasie. Zima, vietor jednoducho nepriaznivé podmienky na akékoľvek aktivity v prírode. Napriek tomu sa môžete aj doma zabaviť rôznymi aktivitami. Čo je to najlepšie, vieme práve my.

1. Audio rozprávka a piesne

Pri akýchkoľvek aktivitách sa dá zabaviť hudobným vysielaním alebo hovoreným slovom. Dnes existujú už aj detské stanice, ktoré púšťajú detské piesne, prípadne si môžete pustiť audio rozprávku. Nieje nič krajšie ako detská predstavivosť, ktorú pestujeme a trénujeme aj týmto spôsobom.

2. Pečenie pre zábavu

Deti sú vždy rady, keď ich zapojíte do rôznych projektov. To platí aj o varení a pečení. Dnes je piatok, a preto je pečenie na mieste ako odmena za celý náročný pracovný týždeň. Urobte si niečo pričom deti môžu zdobiť, sypať , miešať hoc aj rúčkami. Čím viac kreatívnej práce, tým viac funny to je. Spolu si užijete perfektnú zábavu a vôbec nezáleží na tom, že celá kuchyňa bude od múky.

3. Stoličkový tanec

Parádnou aktivitou je aj táto drobná zábavka. Ide o hru, kedy sa dajú do stredu miestnosti stoličky a deti chodia dookola pokiaľ hrá pieseň. Jeden stojí mimo a púšťa či zastavuje hudbu. Keď sa hudba vypne, každý si musí čo najrýchlejšie sadnúť. Vždy je v hre o jednu stoličku menej, než je počet hráčov (napríklad hrajú piati a stoličky sú štyri), aby jeden prehral a vypadol z kola von. Skúste.

4. Stavebnice

Zručnosť a jemnú motoriku ako aj predstavivosť istotne dobre potrápite pri stavaní stavebnice. Deti ukladajú kocky k sebe a vy pritom pomáhate. Nechajte ich robiť väčšinu práce, aby ste sledovali pokrok. Vy už predsa stavebnicu zložiť viete :- ).
Rovnako zaujímavé sú aj puzzle, ktoré sú navyše pekné aj z toho dôvodu, že z nich vyjde zaujímavý obrázok.

5. Rozhovor ulahodí duši


Po celom týždni zhonu, kedy ste sa možno nemali čas porozprávať je fajn si sadnúť aj so svojím dieťaťom a spýtať sa ho, čo celý týždeň robilo. Čo zažilo, čo ho zaujalo a čo bolo zaujímavé, to a ešte omnoho viac sa môžete spýtať v tomto hĺbkovom rozhovore. Je to dobré absolvovať aj s mužom a tak nejak celkovo v rodine. Hneď máte pocit, že ste si bližší.

Ďalšie tipy: Dobré skúsenosti máme aj s fúkaním bublín. Na vaše ratolesti istotne dobre zapôsobí aj tanec alebo prezliekanie sa do nezmyselným zábavných outfitov. Robí sa to asi tak, že sa skombinujú kúsky z maminho, otcovho a detského šatníka, letné, zimné všetko jedno, hlavne nech je sranda.

Foto: Pixabay.com

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 13. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.