Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výhody teplákového materiálu – prečo sa z neho oplatí šiť častejšie

reklama:
Výhody teplákového materiálu – prečo sa z neho oplatí šiť častejšie

Zatiaľ, čo kedysi ste na ulici, v škole či v práci nestretli nikoho oblečeného v teplákoch, dnes sa môžete stretnúť s presným opakom. Tepláky boli „povýšené“ z domáceho odevu na odev mestský. Nikoho preto neprekvapí, keď vidí množstvo mladých ľudí, ktorí bežne idú do mesta v teplákoch či v mikine. Prečo je teplákový materiál taký obľúbený?

Aj dnes sa nájdu ľudia, ktorí si radi ušijú oblečenie sami. Výrobcovia šijacích strojov opäť pociťujú veľký dopyt po ich výrobkoch, pretože sa čoraz viac hovorí o tzv. „slow fashion. Ide o udržateľnú kvalitnú módu, ktorá je vyrobená z dobrých materiálov. Medzi takéto materiály môže patriť aj teplákovina.

Prečo je teplákovina taká obľúbená?

  • Materiál príjemný na nosenie

Každý, kto mal na sebe niekedy teplákový materiál vie, že tento materiál je obzvlášť príjemný. Materiál neškriabe pokožku, je jemný a priedušný. Môže sa nosiť v lete aj v zime. Teplákovina nie je materiálom, ktorý by priľnul k pokožke, preto sa napríklad v teplákoch tak dobre sedí či kráča.

  • Pre všetkých bez rozdielu

Ak máte doma metráž napríklad zo spomínanej teplákoviny, môžete si z nej ušiť šaty, mikinu či tričko pre manžela, dcéru či babku. Teplákovinu nosia dospelí aj deti. Určite nebudete ľutovať nákup metráže látky, pretože máte niekoľko možností, ako túto látku využiť.

  • Vhodná aj na zimu

Najmä na prevládajúce zimné obdobie je teplákovina ako stvorená, pretože dokáže udržať telo v teple. Ak preto hľadáte materiál, z ktorého by ste teraz mohli niečo ušiť, teplákový materiál je tým pravým. Teplákovina zároveň dokáže odviesť nadbytočnú vlhkosť, vďaka čomu sa v nej nespotíte, aj keď budete mať na nej ešte niekoľko vrstiev.

Ako vidíte, teplákový materiál je veľmi obľúbený, a to právom. Má veľa výhod, dobre sa z neho šije a máte na výber niekoľko jednofarebných teplákových látok, ale aj látok s rôznymi motívmi, vhodnými napríklad pre deti.

(U/PR), zdroj obrázku: Hit Stop Media / Shutterstock.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 2. januára 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.