Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zajtra je Medzinárodný deň bez diét. Predstavujeme extra maškrtné menu

reklama:
Zajtra je Medzinárodný deň bez diét. Predstavujeme extra maškrtné menu

Dajte si s nami extra maškrtné menu na Medzinárodný deň bez diét. 6. 5 si to môžeme dopriať. Potom sa však nezabudnite vrátiť do starých zdravých koľají.

Predjedlo: Špargľa v slaninkovom kabáte s holandskou omáčkou

Potrebujeme: Špargľu zelenú

Plátky slaniny

Korenie, soľ

5 polievkových lyžíc Masla

2x Žltka

Citronová šťava z ½ citróna

2 dc Bujón alebo zeleninový vývar

Žĺtka si vyšľaháme nad parou. Postupne pri šľahaní pridávame vývar, citrónovú šťavu. Keď je všetko napenené a vyšľahané, necháme odstáť asi 1 minútu a pridáme maslo, ktoré opatrne zamiešame. Osolíme a okoreníme. Ak to varíme pre dospelých, môžeme v procese šľahania nad parou pridať aj pár kvapiek bieleho vína.

Zelenú špargľu uvaríme vo vode asi 10 minút. Potom odkvapkáme a zabalíme do slaniny. Opekáme na panvici dochrumkava.

Špargľu servírujeme poliatu holandskou omáčkou.


Hlavné jedlo: Hovädzie burgery v chrumkavej žemli

Potrebujeme: Hovädzie mleté mäso 250g, bravčové mleté mäso 100g

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička sójovej omáčky

1 lyžička barbeque omáčky

Majoránka

Korenie

Soľ

Cibuľa

Uhorka kyslá

Paradajka

Plátkový syr

Žemľa

Postup: Mäso zmiešame s omáčkami, korením a soľou. Robíme malé guličky, ktoré na rozpálenom ohni pritlačíme na panvicu (tak aby sa nerozpadli). K hamburgerom opečieme na panvici do zlatova krúžky cibule. Nakrájame paradajku, kyslú uhorku a na teplé mäso dáme roztopiť plátkový syr.

Potom si rozrežeme žemľu a opečieme ju na sucho v toastovači alebo na panvici.


Dezert: Lávový koláčik

Potrebujeme: 150g horkej čokolády /alebo čokolády na varenie

2 vajíčka

100g polohrubej múky

150g práškového cukru

150g masla

100g kakaa

Postup: Nad parou rozpustíme čokoládu. Vmiešame maslo, cukor a miešame do hladkej konzistencie. Necháme odstáť asi 2 mínútky a primiešame ostatné suroviny.

Vymastíme si koláčikové formy maslom a vysypeme práškovým cukrom. Pečieme v trúbe na 180 stupňov, cca 10 minút. Ak chcete mať extra čokoládový koláč, ktorý sa veľmi leje, môžete ho tam nechať len 5 minút. Odporúčame zlatý stred takých 7 minút.


Foto: Pixabay.com


Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. mája 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.