Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zárobok popri materskej. Ako si hľadať prácu na doma?

reklama:
Zárobok popri materskej. Ako si hľadať prácu na doma?

Starostlivosť o dieťatko je prácou na plný úväzok s tou najmilšou odmenou. Občas sa však stane, že sa mamička rozhodne či už z finančných, alebo sociálnych dôvodov vrátiť ku práci.

Môže to byť príjemné privyrobenie si pri biednej slovenskej materskej aj spôsob, ako aspoň na chvíľu uniknúť z bláznivého kolotoča plienok, fliaš a výživ. Dovoľuje zákon prácu popri materskej? Kde sa dá nájsť práca na doma? Jednoduché a legálne tipy nájdete nižšie.

Skupinový babysitting

Zvládate viac než jeden uplakaný uzlíček? V zahraničí už dlho funguje takzvaný dvojitý babysitting a pomaly sa rozmáha aj u nás. Komunity mamičiek na materskej občas dajú inzerát, či nemôžu na chvíľu, či celý deň, postrážiť ich dieťa. Samozrejme, za odmenu.

Výhodou je, že stále môžete tráviť čas aj so svojím bábätkom. Nevýhodou je, že v tomto prípade či od kolotoča materských povinností neoddýchnete.

Drobná výpomoc

Potrebuje váš sused niekoho na venčenie psa? Alebo sa hľadá niekto na upratovanie? Porozhliadajte sa po svojom okolí. Drobné službičky potrebuje raz za čas každý a manuálna práca či prechádzka s chlpáčom vám pomôže prečistiť si hlavu.

Vypĺňanie dotazníkov

Jediné čo potrebujete, je počítač, alebo smartfón a chvíľu času. Viaceré spoločnosti dnes využívajú formu internetových dotazníkov na rôzne prieskumy trhu, no aj výskumné účely. Väčšinou to funguje tak, že sa na danej stránke zaregistrujete, vytvoria vám konto a naň potom zbierate virtuálne peniaze, ktoré môžete vymieňať za rôzne poukážky a predmety.

Výhodou je, že samotná registrácia vás k ničomu nezaväzuje, môžete si čas rozvrhnúť, ako chcete a môžete kedykoľvek prestať. Nevýhodou je, že odmeny nie sú až také vysoké, no aj tak potešia.

Ako pravá lady

Stať sa aspoň na čas členkou katalógového predaja nemusí byť vôbec zlý nápad, najmä ak máte dosť známych o ktorých viete, že výrobky používajú. Odmena vám poputuje do vrecka za každý predaný kus aj získanie nových členiek. Zárobok pritom závisí od vašich časových možností a šikovnosti.

Stáva sa, že si takto ženy aj celkom slušne privyrobia a tie najúspešnejšie pri tom dokonca zostanú a majú to ako hlavnú zárobkovú činnosť. Opäť je výhodou časová flexibilita. Na stretnutiach členiek a pri hľadaní klientiek môžete tiež natrafiť na nové kamarátky.

Vedomosti predávajú

Máte skúsenosti s doučovaním počas strednej alebo vysokej školy? Na materskej akoby ste to znova našli. Na Slovensku fungujú viaceré portály, kde sa môžete zaregistrovať a vytvoriť inzerát s ponukou.

Deti potrebujú najčastejšie pomôcť s látkami do školy, no medzi dopytom sa nájdu aj dospelí, ktorí si chcú oprášiť cudzí jazyk alebo hru na klavíri. Nepodceňujte sa. Ak máte pocit, že na to máte, vyskúšajte to. Možno to bude pre vás to pravé orechové.

Šikovné ruky

Viete maľovať obrazy, vyrábať pekné náhrdelníky alebo vypekať keramiku? Rada šijete, alebo vyrábate originálne zápisníky? Počas materskej máte na ručné práce konečne dosť času.

Zriaďte si doma malú dielničku a zakaždým, keď si drobec zdriemne, nechajte fantáziu pracovať. Svoje výrobky potom môžete ponúkať na internetových portáloch, ktoré šikovných umelcov združujú.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 23. septembra 2018Zdroj eduworld, profesia.sk

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.