Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zdravé raňajky: Zjedzte dve vajíčka denne a váš organizmus sa vám poďakuje

reklama:
Zdravé raňajky: Zjedzte dve vajíčka denne a váš organizmus sa vám poďakuje

Najlepší spôsob ako začať deň, je urobiť si dve až tri vajcia. Aspoň to tvrdia najnovšie výskumy v oblasti zdravej výživy. Potravina, ktorá kedysi nemala povesť práve najvhodnejšieho jedla, je dnes oceňovaná pre svoje pozitívne účinky na ľudský organizmus.

Vybudovať si správne stravovacie návyky nie je vždy najjednoduchšou úlohou. Informácie sa na nás hrnú zo všetkých strán, no často sú veľmi mätúce. Potraviny, ktoré boli ešte nedávno považované za zlé, patria v súčasnosti do kategórie “zdravých” a naopak. Podobne je to aj v prípade vajíčok.

Ukázalo sa, že cholesterol obsiahnutý vo vajciach nie je pre nás taký nepriateľný, ako sa predpokladalo. Naopak, podľa nových výskumov má táto potravina viacero úžasných vlastností.

Neoceniteľné benefity

Už dve vajíčka denne môžu pomôcť k lepšiemu zraku či mladšej pokožke. Ich konzumácia má výborný účinok aj na pamäť a dokonca znižuje riziko srdcových ochorení a rakoviny prsníka. Na to, aby malo vaše telo dostatok vápnika či vitamínu D nepotrebujete kupovať drahé výživové doplnky – všetko čo potrebujete, môžete získať jedením vajec.

Výhodou vajíčok je nielen ich pozitívny vplyv na organizmus, ale i jednoduchá úprava. Pripraviť ich možno na milión spôsobov, vďaka čomu ich možno s radosťou jesť každý deň.

Foto: nito103 via Deposit Photos, tiphero.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. januára 2019Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.