Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zdravšie snacky k telke? Nie je problém! Neprejedajte sa viac a skúste naše domáce recepty.

reklama:
Zdravšie snacky k telke? Nie je problém! Neprejedajte sa viac a skúste naše domáce recepty.

Aj vás trápi pohľad na manžela so zaborenou rukou v zemiakových lupienkoch každý večer pri televízií? Neodoláte pokušeniu a tiež si často dáte? Stavte na naše recepty a urobte si doma chutné pokušenia zdravšou cestou.

1. Pivo napoly

Často sa stáva, že si k večerným TV snackom nalejeme aj rôzne nápoje. Možno aj vás trápi neustále popíjanie piva či vína. Máme na to jednoduché riešenie. Podeliť sa o plechovku. Plechovka obsahuje najčastejšie 0,5 litra tohto nápoja a spokojne sa z nej dá rozliať pivo do dvoch pohárov a ešte aj niečo zostane. Výborný nápad, čo poviete?

2. Zeleninové čipsy

Namiesto klasických zemiakových lupienkov, skúste osvedčený fit tip: zeleninové lupienky. Pripravíte ich jednoducho. Škrabkou na zemiaky ošúpte tenké kúsky vašej obľúbenej zeleniny. Hodí sa repa, mrkva, zeler aj sladké zemiaky- batáty. Dostatočne ich naolejujte a potrite soľou a provensálskym korením. Môžete na ne natrieť aj roztlačený cesnak. Pečte na 180 stupňoch asi pol hodinu.

3. Dreň miesto zmrzliny

V letných horúcich dňoch nás láka jesť veľa studenej pochúťky. Zmrzlina nás sprevádza niekedy aj celým dňom, a preto je fajn, ak si urobíme našu domácu. Menej kalorickou variantou môže byť ovocná dreň. Urobíte ju jednoducho, umyté a spracované ovocie rozmixujete na kašu a zmrazíte na 5 hodín. Ak potrebujete dosladiť, použite napríklad med. Výbornou alternatívou môže byť aj vegánska zmrzlina. Jednoducho zoberte banán v šupke a dajte ho na 2 hodiny do mrazničky. Potom ho vyberte, počkajte 10 minút, ošúpte a rozmixujte. Výborná a jednoduchá pochúťka!

4. Oriešky natural

Lepšou možnosťou ako si dopriať oriešky je staviť na prírodnú chuť. Bez soli a opekania, len tak prirodzene. Odporúčame si ich však navážiť a zjesť len určité množstvo, pretože ide predsa len o tuky. Držíme sa hesla, s ničím sa to nemá preháňať.

5. Domáce dipy bez konzervantov

Pripravte si doma chutné dipy, do ktorých môžete namáčať napríklad zeleninu. Skúste guacamole, ktoré pozostáva najmä z avokáda.

Potrebujete jedno dozreté avokádo (hnedé), cesnak, soľ, korenie a paradajky. Všetko spolu rozmixujte na jednoliatu konzistenciu.

Foto: Pixabay.com

via GIPHY

Autor: Katarína V.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 12. júla 2016

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.